Представяне на проект "Farout Linz: Прелетни птици" - Културен творчески обмен между Австрия и България в сферата на градското изкуство

Farout Linz: Прелетни птици

Културен творчески обмен между Австрия и България в сферата на градското изкуство

На 22 октомври от 18:30 ч. в L44 (ул. "Неофит Рилски" № 44) художниците Иво Илиев – Yeto, Йоан Ценков – JahOne и продуцентът Деляна Ангелова ще споделят своя опит от културния творчески обмен в сферата на градското изкуство и съвременния стенопис между Австрия и България на тема: "Прелетни птици".

  • Какво представляват курирани стени в публичното пространство? Възможни ли са в София?
  • Свободно рисуване на съвременни стенописи – добри практики от Линц
  • Отличителни български стилове – стенописи в Линц от български художници
  • Вдъхновението от прелетните птици и значението на културните творчески пътувания.

"Farout Linz: Прелетни птици" е културен творчески обмен между Австрия и България в сферата на градското изкуство. Проектът среща за втори път международните партньори Visionary и Farout Kunst Kollektiv, този път на австрийска територия, за осъществяване на съвместна художествена дейност, която да насочи общественото внимание към споделени маршрути на прелетни птици между Австрия и България.

Farout Linz е куриран проект за временни стенописи от артистичното дуо Video.Sckre и Farout Kunst Kollektiv в Линц, Австрия. "Farout Linz: Прелетни птици" се организира и реализира по покана на Farout Kunst Kollektiv.

Пътуването по проектa на българската група до Линц и обратно е организирано от Visionary с финансовата подкрепа на Столичната община – Програма "Култура", направление "Мобилност". Партньори на проекта са Българско дружество за закрила на птиците (БДЗП) и печатница J Point.