Столичната библиотека с инициатива ?Библиотека в планината“

 


За девета поредна година Столична библиотека чрез инициативата си ?Библиотека в планината“ подкрепя благотворителното събитие ?Споделени игри“, което се организира от Фондация ?София – европейска столица на спорта“, Национална спортна академия ?Васил Левски“ и Дирекция на Природен парк ?Витоша“, мотивиращо към толерантност и ангажираност към хората със специални нужди и техните проблеми. В ?Споделени игри 2024“ са подготвени 13 сета за различни дисциплини, в които хора със специални нужди ще получават напътствия и възможност да спортуват, подпомагани от свои връстници.

?Библиотека в планината“ на Столична библиотека се провежда за девета поредна година в подкрепа на насърчаването на четенето. Тя дава възможност на любителите на планината да имат достъп до интересни актуални издания чрез поставените на шест точки в планината къщички за книги: на Дендрариум, Детски еко стационар ?Бели брези“, ?Момина скала“, хижа "Алеко“, ,?Игликина поляна“ и на най-високата точка в планината - Черни връх.

С мобилната си библиотека ?Библиобус“ Столична библиотека ще предостави възможност на всеки желаещ да си избере подарък книга и получи безплатна едногодишна читателска карта за библиотеката. Планинската ни къщичка за книги на ?Игликина поляна“ също ще бъде обновена с книги. Всички желаещи ще могат да разгледат и изложбата с ?Птиците на Америка“ представяща илюстрациите от една от най-големите и скъпи книги в света от 30-те години на XIX век. Автор на уникалното издание с 435 цветни литографии на близо 500 вида птици, които са изобразени в реален размер, е американският орнитолог и художник Джон Одюбон.

Очакваме ви на 6 юли (събота) от 10:30 ч. на ?Игликина поляна“на Витоша.

05.07.2024