УСЛУГА ЗА БЪРЗО ЗАПЛАЩАНЕ И ОСВОБОЖДАВАНЕ ПРИ “СКОБА”


 
Oт 7 октомври 2021 година с мобилното приложение Sofia Plus можете бързо да заплатите, за да освободите автомобила си при поставяне на ?скоба“ за неправилно паркиране. Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил. По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от ?скоба“  по телефона до Информационния център на "Центъра за градска мобилност", което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да чака мобилен екип ?Скоби“ на ЦГМ. Веднага след отстраняване на ?скобата“ той ще получава съобщение, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от ?скоба“ на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата карта. Системата използва латиница и е както за Android, така и за iOS.

Новата услуга ще спести време на гражданите, както и ще намали преките контакти между водачите и екипите на ЦГМ в условия на КОВИД-19. Това ще улесни и комуникацията на гражданите, които имат слухов дефицит.